Nastavak projekta “Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva”

obavještavamo Vas da je danas, 10. ožujka 2023. godine, na internetskoj stranici Osječko-baranjske županije https://www.obz.hr/index.php/oglasnik/natjecaji-i-javni-pozivi objavljen Javni natječaj za subvencioniranje kamate na stambene kredite u okviru projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ s obrascem Zahtjeva, drugim popratnim obrascima i uputom za njihovo popunjavanje.

Također su objavljeni podaci o visini kamatnih stopa po pojedinim poslovnim bankama te novi Pravilnik o kriterijima i postupku za subvencioniranje kamate na stambene kredite u projektu „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ („Županijski glasnik“ broj 1/23.).

S obzirom da u Projektu sudjeluju 22 dvije jedinice lokalne samouprave s područja Županije, i to: gradovi Osijek, Đakovo, Valpovo, Beli Manastir, Našice i Donji Miholjac, te općine Antunovac, Bilje, Bizovac, Draž, Erdut, Ernestinovo, Feričanci, Kneževi Vinogradi, Koška, Magadenovac, Petlovac, Petrijevci, Punitovci, Strizivojna, Vladislavci i Vuka, objavljene su i odluke/zaključci tih jedinica lokalne samouprave o sudjelovanju u Projektu. Napominjemo da prema članku 22. stavak 2. i 3. gore navedenog Pravilnika jedinice lokalne samouprave koje prihvate sudjelovanje u Projektu mogu svojim odlukama utvrditi uvjete pod kojima dodatno subvencioniraju kamatu na stambene kredite za kupnju stana ili kuće na području tih jedinica lokalne samouprave te da se međusobni odnosi Županije i tih jedinica lokalne samouprave uređuju sporazumom.

Također podsjećamo da ukupni kreditni potencijal iznosi 30.000.000,00 eura te da je do sada utrošeno gotovo 20.000.000,00 eura.

O utrošku kreditnog potencijala bit ćete pravovremeno izviješteni.

Dakle, s obzirom da su stvorene sve pretpostavke nastavljamo s provedbom projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“.

ana Katavić Milardović, dipl.oec.

Pročelnica Osječko-baranjska županija – Upravni odjel za gospodarstvo

Skip to content