Poziv za dostavu prvog priopćenja o stanju poljoprivrednih kultura, odnosno o šteti  prouzrokovanoj sušom

Radi utvrđivanja mogućih šteta od posljedica nepovoljnih vremenskih uvjeta (dugotrajne suše) koji su tijekom proteklih mjeseci zabilježeni na području Općine Bilje, a     prema dostupnim informacijama dovele do oštećenja pojedinih ratarskih, povrtlarskih, voćarskih kultura, koja bi se mogla odraziti i na visinu prinosa,  upućujemo  ovaj poziv.

U svrhu prikupljanja podataka molimo Vas da nam informativno dostavite Vaše viđenje stanja pojedinih ratarskih, povrtlarskih, voćarskih  kultura u Vašem OPG-u /pravnoj osobi, odnosno da li procjenjujete da je šteta na Vašim kulturama veća od 30 %.

Navedeni podaci ne  smatraju se prijavom štete od elementarne nepogode, koja slijedi po možebitnom proglašenju, dovoljno je u vidu dopisa navesti slijedeće podatke:

  • Podatke o vlasniku
  • Podatke o površini i vrsti kulture zahvaćene sušom,
  • Procijenjenu štetu postotku
  • Moguće Fotografije stanja.

VAŠU INFORMACIJU O STANJU KULTURA– prvo priopćenje, možete dostaviti na  e-mail. bilje@bilje.hr

Kako bi smo informaciju i stanje kultura mogli dostaviti na daljnji postupak Povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda na području OBŽ te zatražiti proglašenje prirodne nepogode, molimo Vas da Vaše prvo priopćenje dostavite zaključno s 26.08. 2022. do 12,00 sati.

Za dodatna pojašnjenja možete  se obratiti se na telefon   099 220 5 308 (Marija Frančić).

Skip to content