Obavijest o obustavi projekta „Vrtić po mjeri obitelji“

Slijedom novonastalih okolnosti, Dječji vrtić Grlica, nažalost, morao je obustaviti projekt „Vrtić po mjeri obitelji“ prijavljen na Pozivu Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Nažalost, unatoč svim naporima, trudu i zalaganju svih nas koji smo gotovo dvije godine radili na pripremi ovoga projekta za koji smo dobili i gotovo maksimalan broj bodova, na neke stvari, krucijalne za provedbu planiranih aktivnosti, ipak nismo mogli i ne možemo utjecati.

Naime, kao nepremostiva prepreka u realizaciji projektnih aktivnosti pokazala se činjenica kako na tržištu rada jednostavno nema dovoljno dostupnih stručnjaka potrebnih za rad na planiranim projektnim aktivnostima (odgojitelji, stručni suradnici).

Unatoč tome što smo raspisali više natječaja za zapošljavanje, stručne osobe nam se ne javljaju. Stručne osobe koje su trebale raditi s djecom u produljenom radnom vremenu vrtića neophodne su za provedbu projekta i svih planiranih aktivnosti i bez njih projekt nije moguće provesti. S obzirom da nam je u ovom trenutku nemoguće pronaći navedene stručnjake, jer su u pitanju deficitarna zanimanja, cijeli projekt doveden je “pred zid”.

Osim toga, promijenili su se i neki uvjeti u načinu financiranja projekta koji su također jedna od prepreka u provedbi planiranih aktivnosti.

U takvim okolnostima, nažalost, ne možemo preuzeti obvezu provedbe planiranih aktivnosti. Stoga, jedino što nam je preostalo bilo je uputiti zahtjev o raskidu Ugovora.

No, nastavit ćemo predano raditi na podizanju kvalitete našega vrtića na druge načine. Za dio planiranih aktivnosti pokušat ćemo pronaći drugačiji model provedbe kako bismo za našu djecu osigurali najbolje što možemo u danim okolnostima.

Skip to content