Poziv na suradnju Općine Bilje i poljoprivrednih proizvođača PDF Ispis E-mail

Poštovani !

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju postali smo dio jake i velike zajednice i ogromnog tržišta na kojem uspijevaju smo oni koji se brže i bolje prilagode novim i strogo propisanim pravilima i uvjetima poslovanja koji vrijede za sve članice.

Poznato je da Europska zajednica ima osigurana sredstva pomoći za ujednačavanje razvoj i uvjeta poslovanja za svaku novu članicu, ali i to da od spremnosti i znanja samih članica ovisi koliko će sredstava i prednosti zajednice iskoristiti.

Kako su pravila i kriteriji za iskorištavanje pogodnosti i potpora iz bilo kojeg od fondova Europske zajednice strogo propisani i zahtijevaju određena znanja, njihovo dobro poznavanje i poštivanje preduvjet je za njihovo korištenje.

Budući se to odnosi i na poljoprivredne proizvođače, a razvoj, opstanak i uspjeh poljoprivrednika sa područja Općine Bilje jedan od uvjeta za sveopći uspjeh naše lokalne zajednice odnosno svih nas, Općina Bilje, u skladu s svojim zakonom određenim mogućnostima predlaže i poziva sve poljoprivrednike sa područja Općine Bije na suradnju u iznalaženju načina kako i čime Općina Bilje može pomoći poljoprivrednicima.

Cilj nam je, zajednički definirati, što je u ovim novim uvjetima interes naših poljoprivrednika, a putem stručnih ljudi doći do informacija kako to i ostvariti.

Slijedom navedenoga kao prvi korak u ovoj suradnji pozivamo Vas da ispunite priloženi ANKETNI LIST, temeljem kojeg bi smo mogli planirati slijedeće aktivnosti.

Za sve informacije kako vezano za ovu ponudu i poziv tako i za sve druge upite vezane za poljoprivredu možete se javiti na telefon : 031- 751 400, Općina Bilje.

Kako Osječko-baranjska županija provodi aktivnosti u cilju što bolje pripreme za korištenje osiguranih sredstava iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. za poljoprivrednike s cijele Županije u prilogu dostavljamo i dopis Župana Osječko-baranjske županije s ANKETNIM UPITNIKO

Popunjen Anketni list i Anketni upitnik dostaviti u Općinu Bilje osobno ili poštom na adresu Općina Bilje, K. Zvonimira 1b., 31327 Bilje.

Kako trenutno radimo na uspostavljanju baze podataka poljoprivrednih proizvođača s područja Općine Bilje, pozivamo i one poljoprivrednike koji nisu dobili ovaj dopis da se ravnopravno uključe u rad.

Predsjednik

Odbora za poljoprivredu

Dr.sc. Ivan Plaščak

 

Anketni list Općine Bilje i dopis Župana Osječko-baranjske županije možete preuzeti ovdje

Dopis Županije,

Anketni list Općine Bilje,

 

EU projekti