NACRT ZAKON O RATOM STRADALIM PODRUČJIMA REPUBLIKE HRVATSKE PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 30 Svibanj 2018 08:02

Poštovani, u privitku vam dostavljamo prijedlog Zakona o ratom stradalim područjima koji je podržao premijer Plenković i koji razmatra radna skupina Ministarstva regionalnog razvoja. Zajednica povratnika je izradila taj Nacrt zakona i cijele ove godine je na javnoj raspravi po jedinicama lokalne samouprave.

Do sada je zakon predstavljen u Vukovaru na koordinaciji načelnika koju je sazvao župan Galić te u Gradu Belom Manastiru, općinama Draž, Petlovac i Jagodnjak, a u ponedjeljak 4.6.2018. bit će javna rasprava organizirana u općini Bilje.

Budući da postoje zakoni o otocima, o brdsko-planinskim područjima i regionalnom razvoju a ne postoji Zakon o ratom stradalim područjima od izuzetne je važnosti da sve jedinice lokalne samouprave podrže a po mogućnosti svojim prijedlozima i dopune predloženi Nacrt zakona jer je on temelj oživljavanja gospodarstva, zapošljavanja uz uvjet da su primanja dostatna za pristojan život obitelji te stambeno pitanje. Na taj način želimo zaustaviti iseljavanje iz ratom opustošenih područja a po mogućnosti i potaknuti povratak onih koji su do sada napustili RH.

S poštovanjem,

Branko Pek

predsjednik ZP OBŽ

Prijedlog zakona; NACRT ZAKON O RATOM STRADALIM PODRUČJIMA REPUBLIKE HRVATSKE

 

EU projekti