Edukacija za osposobljavanje volontera PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 18 Siječanj 2018 16:54

Lokalna akcijska grupa LAG Baranja, sukladno Pravilniku za provedbu podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategiju“, tijekom 2018. godine planira otvoriti tri natječaja na LAG razini za provedbu Lokalne razvojne strategije Baranje i to:

1.Natječaj za provedbu podmjere 6.3. „Potpora razvoju malim poljoprivrednim gospodarstvima, tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malim gospodarstvima“

2.Natječaj za provedbu podmjere 7.4. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ tip operacije 7.4.1. „„Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“

3.Natječaj za provedbu podmjere  4.1.„ Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ tip operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“

Cilj LAG Baranja je prije objave samih natječaja osposobiti do 10 volontera koji bi bili spremni pomagati u pripremi dokumentacije i izradi poslovnog plana potencijalnim prijaviteljima na navedene natječaje na LAG razini.

U tu svrhu LAG Baranja planira tijekom mjeseca siječnja i veljače organizirati edukaciju i trening radionice kako bi se volonteri pripremili i osposobili za pružanje pomoći potencijalnim prijaviteljima za natječaje na LAG razini. Edukacija je besplatna za sve polaznike.

Ukupno planirano vrijeme edukacije i trening radionica za sva tri modula je 48 školskih sati u što su uključeni teorijsko predavanje uz praktičnu izvedbu i primjere, odnosno za svaki tip operacije planira se po 16 sati.

Pozivamo volontere koji žele sudjelovati u edukaciji te svojim radom pomagati poljoprivrednicima i potencijalnim prijaviteljima da nam se žurno, do 24. siječnja 2018. godine, jave na telefon 031-333-813 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript budući da je broj mjesta na radionici ograničen.

Voditelj Ureda LAG Baranja:

Lidija Dabić

 

EU projekti