Mjere potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije - obavijest PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 11 Srpanj 2017 13:30

Temeljem članka 40. Odluke o mjerama potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko- baranjske županije ("Županijski glasnik" broj 2/17.), Povjerenstvo za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju dana 20. ožujka 2017. godine na internetskim stranicama Osječko-baranjske županije objavilo je sedam Javnih poziva za dodjelu potpora iz poljoprivrede i ruralnog razvoja, a na koje se mogu prijaviti poljoprivredna gospodarstva s područja Osječko-baranjske županije.

Objavljeni su sljedeći javni pozivi:

1.            Javni poziv za dodjelu potpora mladim poljoprivrednicima,

2.            Javni poziv za dodjelu potpora oštećenicima u slučaju elementarne nepogode,

3.            Javni poziv za dodjelu potpora za kontrolu plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima,

4.            Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednicima za ulaganja u preradu poljoprivrednih proizvoda,

5.            Javni poziv za dodjelu potpora za promotivne mjere u korist poljoprivredne proizvodnje,

6.            Javni poziv za dodjelu potpora za sudjelovanje u programima kvalitete i stvaranja robne marke poljoprivrednih proizvoda,

7.            Javni poziv za dodjelu potpora za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama.

Navedeni Javni pozivi otvoreni su od 20. ožujka 2017. godine do utroška sredstava planiranih u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2017. godinu, najkasnije do 1. prosinca 2017. godine, a za potporu za manifestacije najkasnije do 15. prosinca 2017. godine.

Obzirom na navedeno, molimo Vas da obavijestite poljoprivredna gospodarstva, kao i udruge koje su prihvatljivi korisnici s Vašeg područja o mogućnosti podnošenja zahtjeva za potpore.

Potpore se odobravaju temeljem podnesenih zahtjeva za dodjelu potpora na propisanom obrascu. Obrazac zahtjeva, kao i drugi potrebni dokumenti mogu se podići u Upravnom odijelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije ili na internetskim stranicama Županije http://www.obz.hr te se isti s propisanom dokumentacijom dostavlja osobno ili na adresu Upravnog odijela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko- baranjske županije, Trg Ante Starčevića l/II, 31000 Osijek, s naznakom za Povjerenstvo za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ažurirano: Utorak, 11 Srpanj 2017 13:31
 

EU projekti