Podsjetnik na obveze udruga i neprofitnih organizacija - sustav financijskog upravljanja i kontrola PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 03 Ožujak 2016 11:46

Pravilnikom o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izradi i izvršavanju financijskih planova neprofitnih organizacija određeni su obveznici primjene ovog Pravilnika, metodologija izrade, izmjene i dopune financijskog plana, te načini i uvjeti izvršavanja financijskog plana.

U sklopu Pravilnika objavljen je i Upitnik o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola koji se po prvi put ispunjava za 2015. godinu, a rok za ispunjavanje je 30 dana od dana za predaju financijskog izvješća, odnosno do 31. ožujka.

Sukladno članku 9. Pravilnika udruga ili neprofitna organizacija koja ostvaruje sredstva iz javnih izvora (proračun) dužna je na zahtjev davatelja sredstava dostaviti dokaz o provedenoj samo procjeni odnosno popunjen Upitnik. Stoga Vas podsjećamo na obvezu provedbe samo procjene jer Općina Bilje će od korisnika većih iznosa proračunskih sredstava službeno zatražiti dostavu Upitnika.

Obrazac možete preuzeti na web stranici Ministarstva financija ili ovdje.

PRAVILNIK O SUSTAVU FINANCIJSKOG UPRAVLJANJA I KONTROLA TE IZRADI I IZVRŠAVANJU FINANCIJSKIH PLANOVA NEPROFITNIH ORGANIZACIJA

UPITNIK O FUNKCIONIRANJU SUSTAVA FINANCIJSKOG UPRAVLJANJA I KONTROLA

Ažurirano: Četvrtak, 03 Ožujak 2016 11:52
 

EU projekti