Javni poziv za dostavljanje projektnih ideja PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 11 Siječanj 2016 11:27

 

Lokalna akcijska grupa Baranja (u daljnjem tekstu: LAG Baranja) poziva sve zainteresirane tvrtke, obrte, poljoprivredna gospodarstva, zadruge, jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i institucije, građane i udruge / organizacije civilnog društva, vjerske zajednice koje se bave humanitarnim radom i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo s područja Baranje da dostave svoje projektne prijedloge i ideje kao doprinos izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a Baranja.

Projektni prijedlozi trebaju dati jasan doprinos razvoju Baranje kao cjeline i trebaju biti vezani uz tematska područja:

  • obnova i razvoj sela i poboljšanje kvalitete života na selu,
  • razvoj poljoprivrednih gospodarstava,
  • prerada poljoprivrednih proizvoda,
  • razvoj ruralnog turizma i specifičnih oblika turizma,
  • uvođenje sustava kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode,
  • razvoj lokalnih proizvoda i tržišta lokalnih proizvoda te
  • poticanje svih oblika udruživanja

Pristigli projektni prijedlozi služit će za određivanje prioriteta i definiranje zajedničke strategije razvoja područja Baranje. Svi projektni prijedlozi i ideje koje budu u skladu s definiranim prioritetima uvrstit će se u bazu projektnih ideja LAG-a Baranja i bit će sastavni dio Lokalne razvojne strategije kako bi se mogli prijavljivati na natječaje za dodjelu sredstava potpore iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) sukladno Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske u programskom razdoblju 2014. – 2020. godine te drugih europskih strukturnih fondova i izvora financiranja.

Javni poziv otvoren je do 20. siječnja 2016. godine (srijeda) i provodi se isključivo s ciljem prikupljanja i izrade baze projektnih ideja, a vlasništvo nad projektnim prijedlozima će se u potpunosti poštivati. Svaki prijavitelj može prijaviti više projektnih ideja, a prijava projekta / projektne ideje / ulaganja / investicije dostavlja se isključivo putem obrasca za projektne ideje koji je dostupan na web-stranicama LAG-a Baranja ili se može zatražiti u uredu LAG-a Baranja, na adresi Imre Nagya 2, 31300 Beli Manastir.

Prijavitelji svoje projektne ideje mogu dostaviti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , putem pošte ili osobno u Ured LAG-a Baranja u Belom Manastiru.

Za svaki oblik pomoći pri popunjavanju obrasca i razradi projekte ideje kontaktirajte zaposlenike LAG-a Baranja pozivom telefona broj 031-333-813.

Ažurirano: Ponedjeljak, 11 Siječanj 2016 11:29
 

EU projekti