Minski sumnjiva područja - obavijest PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 04 Studeni 2015 07:48

Minski sumnjiva površina na prostoru Republike Hrvatske iznosi 492,30 četvornih kilometara kao rezultat aktivnosti humanitarnog razminiranja i općih izvida. Minski sumnjivi prostor obuhvaća 10 županija 75 gradova i općina koji su zagađeni minama i neeksplodiranim ubojnim sredstvima

Kartu minsko sumnjivog područja možete preuzeti ovdje – LINK

UPOZORENJE: Kartografski su prikazane županije s minski zagađenim područjima. Karte se mogu koristiti isključivo za osnovnu informaciju o miniranosti. Stvarno, ažurirano stanje MSP-a u Republici Hrvatskoj može se potražiti na MISportalu koji se nalazi na web stranici HCR-a gdje se unutar svake županije nalazi popis gradova i općina čiji dijelovi pripadaju minski sumnjivom prostoru.

Preciznim definiranjem veličine i strukture minskog problema u Republici Hrvatskoj učinjene su potrebne pretpostavke za utvrđivanje realnog stanja, a izradom kriterija za određivanje prioriteta u razminiranju stvoreni su uvjeti za realno planiranje, odnosno izradu "Trogodišnjeg plana humanitarnog razminiranja", kao i osnove za izradu godišnjih planova humanitarnog razminiranja, kao i mogućnost jasnog definiranja minskog utjecaja na razvoj Republike Hrvatske.

 

EU projekti